پایان نامه اثر کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم بر لاشه جوجه های گوشتی

پایان نامه اثر کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم بر لاشه جوجه های گوشتی

گروه علوم دامی


پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد 

عنوان:

اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی

 

با فرمت قابل ویرایش word

تعداد صفحات: 90  صفحه

تکه های از متن به عنوان نمونه :

 

 

         عنوان                                                    فهرست مطالب                                            صفحه

چکیده. 1

فصل اول:کلیات تحقیق 2

1- مقدمه. 3

فصل دوم:ادبیات و پیشینه تحقیق 11

2-1- جوجه گوشتی.. 12

2-1-1- طبقه‏بندی.. 12

2-1-2- نژادهای مرغ گوشتی.. 13

2-1-2-1- نژاد پلیموت روک.... 13

2-1-2-2- نژاد برهما 13

2-1-2-3- نژاد کورنیش.... 13

2-1-3- گوشت مرغ.. 13

2-1-4- نیاز های تغذیه ای جوجه های گوشتی.. 14

2-2- دانه و کنجاله کنجد.. 16

2-2-1- مشخصات گیاه‏شناسی کنجد.. 16

2-2-2- تاریخچه کنجد.. 18

2-2-3- اهمیت اقتصادی کنجد.. 18

2-2-4- برداشت دانه کنجد و استخراج روغن.. 20

2-2-5- مشخصات تغذیه‏ای دانه و کنجاله کنجد.. 20

2-2-6- مروری بر تحقیقات صورت گرفته بر روی کنجاله کنجد.. 25

2-3- بخش اسید های آمینه. 28

2-3-1- قابلیت جذب اسیدهای آمینه. 29

2-3-2- قابلیت جذب اسیدهای آمینه در طیور. 29

2-3-3- تاثیر میکرو ارگانیسم های دستگاه گوارش بر قابلیت هضم.. 30

2-4- اسید فایتیک و آنزیم فیتاز. 31

2-4-1- اسید فایتیک و ساختمان آن.. 32

2-4-1-1- روش‏های کاهش اسید فایتیک..... 36

2-4-2- آنزیم فیتاز. 37

2-4-2-1- منابع فیتاز. 39

2-4-2-2- اثر فیتاز میکروبی بر زیست فراهمی مواد مغذی.. 42

فصل سوم:روش تحقیق .. 44

3-1- محل و زمان اجراء آزمایش.... 45

3-2- آماده سازی سالن.. 45

3-3- مدیریت پرورش.... 46

3-4- تهیه کنجاله کنجد.. 47

3-5- آنزیم فیتاز ناتافوس... 47

3-6- آماده سازی دان و جیره‏ها 48

3-7- روش تحقیق.. 50

3-8- اندازه‏گیری صفات... 51

3-8-1- اندازه‏گیری خوراک مصرفی.. 51

3-8-2- اندازه‏گیری افزایش وزن بدن.. 52

3-8-3- اندازه‏گیری ضریب تبدیل غذایی.. 53

3-9-6- اندازه‏گیری درصد وزن کبد، قلب و سنگدان.. 53

3-9-7- اندازه‏گیری درصد سینه. 54

3-9-8- اندازه‏گیری درصد ران‏ها 54

فصل چهارم:تجزیه و تحلیل داده ها .. 55

4-1- افزایش وزن بدن.. 56

4-2- مصرف خوراک.... 59

4-3- ضریب تبدیل غذایی.. 62

4-4- خصوصیات لاشه. 64

فصل پنجم:بحث،نتیجه گیری و پیشنهادات... 67

5-1- بحث... 68

5-2-نتیجه گیری.. 69

5-3- پیشنهادات... 70

منابع و ماخذ:.. 71


عنوان                                                       فهرست جداول                                                   صفحه

جدول 1-1- آمار سطح زیرکشت و عملکرد تولیدی دانه های روغنی در کشور 10

جدول 2-1- مقایسه ترکیب شیمیایی صد گرم گوشت های مختلف 12

جدول 2-2- احتیاجات تغذیه‏ای جوه گوشتی 15

جدول 2-3- ارزش تغذیه‏ای دانه کنجد در 100 گرم 17

جدول 2-4- عملکرد واریته‏های مختلف کنجد در ایران.. 18

جدول 2-5- درصد اسیدهای چرب غیراشباع کنجاله کنجد.. 19

جدول 2-6- آنالیز کنجاله کنجد بر حسب درصد که توسط یامایوچی صورت گرفته است 22

جدول 2-7- ترکیب شیمیایی کنجاله کنجد.. 22

جدول 2-8- آنالیز کنجاله کنجد.. 22

جدول 2-9- ترکیب تقریبی کنجاله کنجد فشاری بر حسب نسبت درصد 23

جدول 2-10- مقایسه اسیدهای آمینه سه کنجاله (کنجد، سویا و تخم پنبه) 23

جدول 2-11- میزان فسفر فیتات مواد خوراکی 33

جدول 2-12- غلظت اسید فایتیک در بذر بعضی از گیاهان 36

جدول 2-13- میزان فعالیت آنزیم داخلی بعضی از گیاهان.. 40

جدول 3-1- درجه حرارت و رطوبت سالن در طول دوره پرورش.... 46

جدول 3-2- آنالیز کنجاله کنجد در آزمایشگاه تغذیه دام مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان.. 47

جدول 3-3- جیره غذایی مورد استفاده در طرح جیره 1. 49

جدول 3-4-جیره غذایی مورد استفاده در طرح جیره 2. 50

جدول 4-1- افزایش وزن بدن در هفته‏های مختلف و کل دوره پرورشی.. 58

جدول 4-2- اثرات متقابل سطوح مختلف کنجله کنجد، روش های جیره نویسی و آنزیم فیتاز بر روی افزایش وزن بدن در هفته‏های مختلف     58

جدول 4-3- مصرف خوراک در هفته‏های مختلف.... 61

جدول 4-4- اثرات متقابل سطوح مختلف کنجاله کنجد، روش های جیره نویسی و آنزیم فیتاز بر روی مصرف خوراک در هفته‏های مختلف     61

جدول 4-5- ضریب تبدیل غذایی در هفته‏های مختلف.... 63

جدول 4-6- اثرات متقابل سطوح مختلف کنجاله کنجد، روش های جیره نویسی و آنزیم فیتاز بر روی ضریب تبدیل غذایی در هفته‏های مختلف     64

جدول 4-7- خصوصیات لاشه. 66

جدول 4-8- اثرات متقابل سطوح مختلف کنجاله کنجد، روش های جیره نویسی و آنزیم فیتاز بر روی خصوصیات لاشه. 66


عنوان                                                             فهرست نمودارها                                                     صفحه

نمودار 1-1- میزان تولید سالیانه گوشت مرغ در جهان.. 4

نمودار 1-2- میزان صادرات سالیانه گوشت مرغ در جهان.. 5

نمودار 1-3- میزان واردات سالیانه گوشت مرغ در جهان.. 6

نمودار 1-4- میزان تولید گوشت مرغ در ایران در 10 سال گذشته. 6

نمودار 1-5- میزان کل مصرف گوشت مرغ در ایران به تفکیک واردات و تولید داخلی در 10 سال گذشته. 7

نمودار 1-6- تغییرات میزان مصرف سرانه گوشت مرغ در ایران در 10 سال اخیر. 7

 

عنوان                                                                 فهرست اشکال                                                     صفحه

شکل 2-1- نمای کلی گیاه و دانه کنجد.. 16

شکل 2-2- فرمول ساختاری سزامول.. 19

شکل 2-3- مراحل استخراج روغن از کنجد 21

شکل 2-4- ساختمان شیمایی اسید فایتیک..... 32

شکل 2-5- ساختمان شیمیایی اسید فایتیک..... 34

شکل 2-6- مکانیسم‏های ممکن عمل اسید فایتیک 35

شکل 2-7- واکنش آنزیم فیتاز با فیتات... 37

شکل 2-8- ارتوفسفات... 38

شکل 3-1- سالن پرورش جوجه های گوشتی.. 45

شکل 3-2- جوجه های گوشتی در هفته اول‏.. 46

شکل 3-3- جوجه های گوشتی در هفته چهارم‏. 46

شکل 3-4- کنجاله کنجد آسیاب شده‏. 48

چکیده

این آزمایش به منظور بررسی استفاده از سطوح مختلف کنجاله کنجد و دو روش جیره نویسی بر اساس اسید های آمینه کل و اسید های آمینه قابل هضم به همراه آنزیم فیتاز بر عملکرد، و خصوصیات لاشه در جوجه گوشتی انجام گرفت. 360 قطعه جوجه گوشتی یکروزه در 12 تیمار، 3 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار تخصیص داده شدند. جوجه‏ها به مدت 42 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت آزمایش فاکتوریل 2 × 2 × 3 شامل سه سطح کنجاله کنجد (صفر، 12 و 24 درصد) و دو روش جیره نویسی بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم به همراه دو سطح وجود و عدم وجود آنزیم فیتاز در دوره پرورش داده شدند. کلیه جیره‏های آزمایشی حاوی حداقل مقادیر مواد مغذی توصیه شده انجمن ملی تحقیقات تعذیه‏ای (1994،NRC) بودند. نتایج نشان داد که اثر متقابل سطوح مختلف کنجاله کنجد، و آنزیم فیتاز بر روی افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، خوراک مصرفی در هفته‏های مختلف پرورش دارای اختلاف معنی دار بود (05/0P>). سطوح 24% کنجاله کنجد باعث افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی و کاهش وزن برخی از اجزای لاشه در هفته های مختلف پرورشی نسبت به سطوح صفر و 12% گردید (05/0P<). استفاده از روش جیره نویسی بر اساس اسید های آمینه کل سبب افزایش وزن، افزایش مصرف خوراک و کاهش ضریب تبدیل غذایی و افزایش وزن برخی از اجزای لاشه شد (05/0P>).استفاده از آنزیم فیتاز موجب افزایش مصرف خوراک و افزایش وزن برخی از اجزای لاشه شد (05/0P>).

واژه‏های کلیدی: اسید آمینه، کنجاله کنجد، فیتاز، جوجه گوشتی، عملکرد، خصوصیات لاشه


1- مقدمه

امروزه مساله تامین غذا و مصرف آن به عنوان یکی از اساسی ترین موضوعات جوامع بشری در آمده است. باید عنوان کرد که رسیدن به استقلال سیاسی و اجتماعی و فرهنگی جوامع بشری جدا از تأمین امنیت غذایی عملاً بی‏مفهوم است. جهانی که امروزه 7 میلیارد انسان را در خود جای داده است تغذیه را مهمترین مسئله حال و آینده خود می‏داند. محدودیت منابع غذایی و مهمتر از آن انحصار منابع و تولید غذای میلیاردها انسان در تعدادی از کشورهای پیشرفته و توزیع نامتعادل آن در جهان تراژدی غم‏انگیز فقر و گرسنگی و در نهایت مرگ را برای میلیون‏ها نفر کودک، زن و مرد را در کشورهای عقب‏مانده رقم می‏زند. فقر و گرسنگی و قحطی، حوادث دردناکی هستند که اغلب بخاطر محدودیت‏های اقتصادی یا مسائل سیاسی و نه بخاطر کمبود مواد غذایی در بازارهای جهانی در کشورهای خاصی می‏تواند به وقوع پیوندد. در بین غذاهای مورد استفاده انسان، پروتئین حیوانی هم به لحاظ دارا بودن تمام اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن انسان و سهل‏الهضم بودن آن نقش اساسی و مهمی در رشد و سلامتی و تکامل جسمانی انسان دارد. در میان انواع پروتئین‏های حیوانی گوشت طیور به دلایل کم چرب بودن، ارزانی آن نسبت به انواع گوشت‏های دیگر، بهبود بازده تولید، پذیرش ایده‏ها و ابداعات نو بواسطه پیشرفت تکنیک‏های فرآوری روی آن و در نتیجه ارائه محصولات متنوع از موقعیت بیشتری نسبت به سایر گوشت‏های دامی برخوردار شده است. افزایش جمعیت جهان نیاز بشر را به مواد پروتئینی روز به روز افزایش می‏دهد و همین مسئله سبب شده است که بسیاری از حیوانات که گوشت آنها قابل مصرف انسان می‏باشد به صورت اهلی درآمده و با پرورش صنعتی آنها بخشی از احتیاجات پروتئینی انسان برطرف گردد..

مصرف گوشت مرغ در آمریکا در طول جنگ جهانی دوم و پس از کمبود شدید گوشت گاو و خوک بشدت افزایش یافت. در اروپا نیز در سال 1996 پس از همه‏گیری جنون گاوی مصرف گوشت مرغ از مصرف سایر انواع گوشت‏ها پیشی گرفت. در سال 2011 رتبه‏بندی 10 کشور بزرگ تولید کننده گوشت مرغ در جهان به صورت زیر بود...


و........

دانلود فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.