گروه علوم دامی
پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد
عنوان:
اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی
با فرمت قابل ویرایش word
تعداد صفحات: 90 صفحه
تکه های از متن به عنوان نمونه :
عنوان فهرست مطالب صفحه
چکیده. 1
فصل اول:کلیات تحقیق 2
1- مقدمه. 3
فصل دوم:ادبیات و پیشینه تحقیق 11
2-1- جوجه گوشتی.. 12
2-1-1- طبقهبندی.. 12
2-1-2- نژادهای مرغ گوشتی.. 13
2-1-2-1- نژاد پلیموت روک.... 13
2-1-2-2- نژاد برهما 13
2-1-2-3- نژاد کورنیش.... 13
2-1-3- گوشت مرغ.. 13
2-1-4- نیاز های تغذیه ای جوجه های گوشتی.. 14
2-2- دانه و کنجاله کنجد.. 16
2-2-1- مشخصات گیاهشناسی کنجد.. 16
2-2-2- تاریخچه کنجد.. 18
2-2-3- اهمیت اقتصادی کنجد.. 18
2-2-4- برداشت دانه کنجد و استخراج روغن.. 20
2-2-5- مشخصات تغذیهای دانه و کنجاله کنجد.. 20
2-2-6- مروری بر تحقیقات صورت گرفته بر روی کنجاله کنجد.. 25
2-3- بخش اسید های آمینه. 28
2-3-1- قابلیت جذب اسیدهای آمینه. 29
2-3-2- قابلیت جذب اسیدهای آمینه در طیور. 29
2-3-3- تاثیر میکرو ارگانیسم های دستگاه گوارش بر قابلیت هضم.. 30
2-4- اسید فایتیک و آنزیم فیتاز. 31
2-4-1- اسید فایتیک و ساختمان آن.. 32
2-4-1-1- روشهای کاهش اسید فایتیک..... 36
2-4-2- آنزیم فیتاز. 37
2-4-2-1- منابع فیتاز. 39
2-4-2-2- اثر فیتاز میکروبی بر زیست فراهمی مواد مغذی.. 42
فصل سوم:روش تحقیق .. 44
3-1- محل و زمان اجراء آزمایش.... 45
3-2- آماده سازی سالن.. 45
3-3- مدیریت پرورش.... 46
3-4- تهیه کنجاله کنجد.. 47
3-5- آنزیم فیتاز ناتافوس... 47
3-6- آماده سازی دان و جیرهها 48
3-7- روش تحقیق.. 50
3-8- اندازهگیری صفات... 51
3-8-1- اندازهگیری خوراک مصرفی.. 51
3-8-2- اندازهگیری افزایش وزن بدن.. 52
3-8-3- اندازهگیری ضریب تبدیل غذایی.. 53
3-9-6- اندازهگیری درصد وزن کبد، قلب و سنگدان.. 53
3-9-7- اندازهگیری درصد سینه. 54
3-9-8- اندازهگیری درصد رانها 54
فصل چهارم:تجزیه و تحلیل داده ها .. 55
4-1- افزایش وزن بدن.. 56
4-2- مصرف خوراک.... 59
4-3- ضریب تبدیل غذایی.. 62
4-4- خصوصیات لاشه. 64
فصل پنجم:بحث،نتیجه گیری و پیشنهادات... 67
5-1- بحث... 68
5-2-نتیجه گیری.. 69
5-3- پیشنهادات... 70
منابع و ماخذ:.. 71
عنوان فهرست جداول صفحه
جدول 1-1- آمار سطح زیرکشت و عملکرد تولیدی دانه های روغنی در کشور 10
جدول 2-1- مقایسه ترکیب شیمیایی صد گرم گوشت های مختلف 12
جدول 2-2- احتیاجات تغذیهای جوه گوشتی 15
جدول 2-3- ارزش تغذیهای دانه کنجد در 100 گرم 17
جدول 2-4- عملکرد واریتههای مختلف کنجد در ایران.. 18
جدول 2-5- درصد اسیدهای چرب غیراشباع کنجاله کنجد.. 19
جدول 2-6- آنالیز کنجاله کنجد بر حسب درصد که توسط یامایوچی صورت گرفته است 22
جدول 2-7- ترکیب شیمیایی کنجاله کنجد.. 22
جدول 2-8- آنالیز کنجاله کنجد.. 22
جدول 2-9- ترکیب تقریبی کنجاله کنجد فشاری بر حسب نسبت درصد 23
جدول 2-10- مقایسه اسیدهای آمینه سه کنجاله (کنجد، سویا و تخم پنبه) 23
جدول 2-11- میزان فسفر فیتات مواد خوراکی 33
جدول 2-12- غلظت اسید فایتیک در بذر بعضی از گیاهان 36
جدول 2-13- میزان فعالیت آنزیم داخلی بعضی از گیاهان.. 40
جدول 3-1- درجه حرارت و رطوبت سالن در طول دوره پرورش.... 46
جدول 3-2- آنالیز کنجاله کنجد در آزمایشگاه تغذیه دام مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان.. 47
جدول 3-3- جیره غذایی مورد استفاده در طرح جیره 1. 49
جدول 3-4-جیره غذایی مورد استفاده در طرح جیره 2. 50
جدول 4-1- افزایش وزن بدن در هفتههای مختلف و کل دوره پرورشی.. 58
جدول 4-2- اثرات متقابل سطوح مختلف کنجله کنجد، روش های جیره نویسی و آنزیم فیتاز بر روی افزایش وزن بدن در هفتههای مختلف 58
جدول 4-3- مصرف خوراک در هفتههای مختلف.... 61
جدول 4-4- اثرات متقابل سطوح مختلف کنجاله کنجد، روش های جیره نویسی و آنزیم فیتاز بر روی مصرف خوراک در هفتههای مختلف 61
جدول 4-5- ضریب تبدیل غذایی در هفتههای مختلف.... 63
جدول 4-6- اثرات متقابل سطوح مختلف کنجاله کنجد، روش های جیره نویسی و آنزیم فیتاز بر روی ضریب تبدیل غذایی در هفتههای مختلف 64
جدول 4-7- خصوصیات لاشه. 66
جدول 4-8- اثرات متقابل سطوح مختلف کنجاله کنجد، روش های جیره نویسی و آنزیم فیتاز بر روی خصوصیات لاشه. 66
عنوان فهرست نمودارها صفحه
نمودار 1-1- میزان تولید سالیانه گوشت مرغ در جهان.. 4
نمودار 1-2- میزان صادرات سالیانه گوشت مرغ در جهان.. 5
نمودار 1-3- میزان واردات سالیانه گوشت مرغ در جهان.. 6
نمودار 1-4- میزان تولید گوشت مرغ در ایران در 10 سال گذشته. 6
نمودار 1-5- میزان کل مصرف گوشت مرغ در ایران به تفکیک واردات و تولید داخلی در 10 سال گذشته. 7
نمودار 1-6- تغییرات میزان مصرف سرانه گوشت مرغ در ایران در 10 سال اخیر. 7
عنوان فهرست اشکال صفحه
شکل 2-1- نمای کلی گیاه و دانه کنجد.. 16
شکل 2-2- فرمول ساختاری سزامول.. 19
شکل 2-3- مراحل استخراج روغن از کنجد 21
شکل 2-4- ساختمان شیمایی اسید فایتیک..... 32
شکل 2-5- ساختمان شیمیایی اسید فایتیک..... 34
شکل 2-6- مکانیسمهای ممکن عمل اسید فایتیک 35
شکل 2-7- واکنش آنزیم فیتاز با فیتات... 37
شکل 2-8- ارتوفسفات... 38
شکل 3-1- سالن پرورش جوجه های گوشتی.. 45
شکل 3-2- جوجه های گوشتی در هفته اول.. 46
شکل 3-3- جوجه های گوشتی در هفته چهارم. 46
شکل 3-4- کنجاله کنجد آسیاب شده. 48
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی استفاده از سطوح مختلف کنجاله کنجد و دو روش جیره نویسی بر اساس اسید های آمینه کل و اسید های آمینه قابل هضم به همراه آنزیم فیتاز بر عملکرد، و خصوصیات لاشه در جوجه گوشتی انجام گرفت. 360 قطعه جوجه گوشتی یکروزه در 12 تیمار، 3 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار تخصیص داده شدند. جوجهها به مدت 42 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت آزمایش فاکتوریل 2 × 2 × 3 شامل سه سطح کنجاله کنجد (صفر، 12 و 24 درصد) و دو روش جیره نویسی بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم به همراه دو سطح وجود و عدم وجود آنزیم فیتاز در دوره پرورش داده شدند. کلیه جیرههای آزمایشی حاوی حداقل مقادیر مواد مغذی توصیه شده انجمن ملی تحقیقات تعذیهای (1994،NRC) بودند. نتایج نشان داد که اثر متقابل سطوح مختلف کنجاله کنجد، و آنزیم فیتاز بر روی افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، خوراک مصرفی در هفتههای مختلف پرورش دارای اختلاف معنی دار بود (05/0P>). سطوح 24% کنجاله کنجد باعث افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی و کاهش وزن برخی از اجزای لاشه در هفته های مختلف پرورشی نسبت به سطوح صفر و 12% گردید (05/0P<). استفاده از روش جیره نویسی بر اساس اسید های آمینه کل سبب افزایش وزن، افزایش مصرف خوراک و کاهش ضریب تبدیل غذایی و افزایش وزن برخی از اجزای لاشه شد (05/0P>).استفاده از آنزیم فیتاز موجب افزایش مصرف خوراک و افزایش وزن برخی از اجزای لاشه شد (05/0P>).
واژههای کلیدی: اسید آمینه، کنجاله کنجد، فیتاز، جوجه گوشتی، عملکرد، خصوصیات لاشه
1- مقدمه
امروزه مساله تامین غذا و مصرف آن به عنوان یکی از اساسی ترین موضوعات جوامع بشری در آمده است. باید عنوان کرد که رسیدن به استقلال سیاسی و اجتماعی و فرهنگی جوامع بشری جدا از تأمین امنیت غذایی عملاً بیمفهوم است. جهانی که امروزه 7 میلیارد انسان را در خود جای داده است تغذیه را مهمترین مسئله حال و آینده خود میداند. محدودیت منابع غذایی و مهمتر از آن انحصار منابع و تولید غذای میلیاردها انسان در تعدادی از کشورهای پیشرفته و توزیع نامتعادل آن در جهان تراژدی غمانگیز فقر و گرسنگی و در نهایت مرگ را برای میلیونها نفر کودک، زن و مرد را در کشورهای عقبمانده رقم میزند. فقر و گرسنگی و قحطی، حوادث دردناکی هستند که اغلب بخاطر محدودیتهای اقتصادی یا مسائل سیاسی و نه بخاطر کمبود مواد غذایی در بازارهای جهانی در کشورهای خاصی میتواند به وقوع پیوندد. در بین غذاهای مورد استفاده انسان، پروتئین حیوانی هم به لحاظ دارا بودن تمام اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن انسان و سهلالهضم بودن آن نقش اساسی و مهمی در رشد و سلامتی و تکامل جسمانی انسان دارد. در میان انواع پروتئینهای حیوانی گوشت طیور به دلایل کم چرب بودن، ارزانی آن نسبت به انواع گوشتهای دیگر، بهبود بازده تولید، پذیرش ایدهها و ابداعات نو بواسطه پیشرفت تکنیکهای فرآوری روی آن و در نتیجه ارائه محصولات متنوع از موقعیت بیشتری نسبت به سایر گوشتهای دامی برخوردار شده است. افزایش جمعیت جهان نیاز بشر را به مواد پروتئینی روز به روز افزایش میدهد و همین مسئله سبب شده است که بسیاری از حیوانات که گوشت آنها قابل مصرف انسان میباشد به صورت اهلی درآمده و با پرورش صنعتی آنها بخشی از احتیاجات پروتئینی انسان برطرف گردد..
مصرف گوشت مرغ در آمریکا در طول جنگ جهانی دوم و پس از کمبود شدید گوشت گاو و خوک بشدت افزایش یافت. در اروپا نیز در سال 1996 پس از همهگیری جنون گاوی مصرف گوشت مرغ از مصرف سایر انواع گوشتها پیشی گرفت. در سال 2011 رتبهبندی 10 کشور بزرگ تولید کننده گوشت مرغ در جهان به صورت زیر بود...
و........