بررسی اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی و بیماری‌های تولید مثلی در گاوهای شیری

با فرمت قابل ویرایش word - اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی و برخی شاخص ­ها و بیماری‌های تولیدمثلی در گاوهای شیری

فهرست مطالب

عنوان                                                           شماره صفحه

فصل اول- مقدمه                                                6

فصل دوم- کلیات                                                8

٢-١- نمره‌ی وضعیت بدنی                                         8

٢- ١-١ تاریخچه ارزیابی نمره‌ی وضعیت بدنی                      8

۲-١-۲ -نحوه‌ی ارزیابی نمره‌ی وضعیت بدنی                          10

۲-۱-۳ -تایید نمره‌ی وضعیت بدنی با استفاده از اندازه گیری های اولتراسونیک                                                           17

2-2- نمره‌ی وضعیت بدنی و تغذیه                                18

2-۳- تغییرات نمره‌ی وضعیت بدنی در طول دوره ی شیردهی           19

٢- ۴- اثر نمره‌ی وضعیت بدنی بر تولید شیر                      21

٢- ۵- اثر نمره‌ی وضعیت بدنی بر ترکیبات شیر                    25

٢- ۶- اثر نمره‌ی وضعیت بدنی بر فاصله ی زایمان تا اولین تلقیح  26

٢- ٧- اثر نمره‌ی وضعیت بدنی بر میزان گیرایی از اولین تلقیح    26

٢- ٨- اثر نمره‌ی وضعیت بدنی بر روز‌های باز                     ٢7

٢- ۹- اثر نمره‌ی وضعیت بدنی بر تعداد تلقیح به ازای هر آبستنی  28

٢- ١٠- اثر نمره‌ی وضعیت بدنی بر ناهنجاری های متابولیکی        29

فصل سوم مواد و روش کار                                     31

۳- ١- مشخصات گله تحت مطالعه                                  31

۳- ٢- جمع آوری اطلاعات                                        ۳2

۳- ۳- موارد تحت بررسی                                        34

۳- ۴- آنالیز آماری                                           ۳5

فصل چهارم نتایج                                            36

۴- ١- بررسی یافته های (میانگین ± خطای معیار) در اسکور بدنی در زمان خشکی    ۳7

۴- ٢- بررسی یافته های (میانگین ± خطای معیار) در اسکور بدنی در زمان زایش         37

۴- ۳- بررسی یافته های (میانگین ± خطای معیار) در اسکور بدنی در زمان تلقیح اول    37

۴- ۴- بررسی نتایج در زمان های مختلف                          40

۴- ۴- ١- بررسی اسکور بدنی با اسکور حرکتی                                  40

۴- ۴- ۲- بررسی اسکور بدنی با شیر 305 روز                      41

۴- ۴- ۳- بررسی اسکور بدنی با وضعیت تخمدان                    42

۴- ۴- ۴- بررسی اسکور بدنی با وضعیت رحم                       44

۴- ۴- ۵- بررسی اسکور بدنی با طول دوره خشکی                   45

۴- ۴- ۶- بررسی اسکور بدنی با روز شیردهی                      47

۴- ۴- ۷- بررسی اسکور بدنی با تعداد تلقیح موثر                48

۴- ۴- ۸- بررسی اسکور بدنی با روزهای باز                      50

۴- ۴- ۹- بررسی اسکور بدنی با فاصله زایش تا اولین تلقیح(DFS)  51

۴- ۴- ١٠- بررسی اسکور بدنی با شیر زمان خشکی                 53

۴- ۴- ١۱- بررسی اسکور بدنی با میزان وقوع ورم پستان در دوره شیرواری قبلی    54

۴- ۴- ۱۲- بررسی اسکور بدنی با میزان وقوع ورم پستان در دوره شیرواری فعلی    56

۴- ۴- ۱۳- بررسی اسکور بدنی با تعداد شکم زایش                 57

فصل پنجم بحث                                                60

منابع                                                          65

 

 

فهرست شکل­ها و نمودارها

عنوان                                                           شماره صفحه

 

شکل ۲- ١: نواحی مشخص شده جهت اسکور دهی (سایتhttp://www.daneprairie.com) 9

شکل ۲- ٢: روش ارزیابی اسکور بدنی در گاوهای هولشتاین بر اساس مطالعاتEdmonson 10

شکل ۲- ۳: نشان دادن زاویه بین استخوانPinوhookالف ) به شکلU، ب) به شکلV 11

شکل ۲- ۴: تصویر زاویه استخوانPinوhook                     12

شکل ۲- ۵: تصویر اسکور بدنی2 و اسکور بدنی 25/2            13

شکل ۲- ۶: تصویر سکور بدنی 25/3 و اسکور بدنی 5/3           14

شکل ۲- ۷: تصویر اسکور بدنی 75/3 و اسکور بدنی 4           14

شکل ۲- ۸: تصویر اسکور بدنی 25/4 و اسکور بدنی 5/4          15

نمودار ۴- ١: مقایسه اسکور حرکتی و اسکور بدنی در زمان خشکی ۳8

نمودار ۴- ٢: مقایسه اسکور حرکتی و اسکور بدنی در زمان زایش 38

نمودار ۴- ۳: مقایسه اسکور حرکتی و اسکور بدنی در زمان تلقیح اول  39

نمودار ۴- ۴: مقایسه شیر استاندارد با اسکور بدنی در زمان خشکی    ۳9

نمودار ۴- ۵: مقایسه شیر استاندارد با اسکور بدنی در زمان زایش    40

نمودار ۴- ۶: مقایسه شیر استاندارد با اسکور بدنی در زمان تلقیح اول    40

نمودار ۴- ۷: ارزیابی بین تخمدان در زمان clean test و اسکور بدنی در زمان خشکی  41

نمودار ۴- ۸: ارزیابی بین تخمدان در زمان clean test و اسکور بدنی در زمان زایش  41

نمودار ۴- ۹: ارزیابی بین تخمدان در زمان clean test و اسکور بدنی در زمان تلقیح اول    42

نمودار ۴- ۱٠: ارزیابی بین وضعیت رحم در clean test با اسکور بدنی در زمان خشکی  42

نمودار ۴- ۱۱: ارزیابی بین وضعیت رحم در clean test با اسکور بدنی در زمان زایش  43

نمودار ۴- ۱۲: ارزیابی بین وضعیت رحم در clean test با اسکور بدنی در زمان تلقیح اول    43

نمودار ۴- ۱۳: مقایسه بین دوره خشکی با اسکور بدنی در زمان خشکی   44

نمودار ۴- ۱۴: مقایسه بین دوره خشکی با اسکور بدنی در زمان زایش   44

نمودار ۴- ۱۵: مقایسه بین دوره خشکی با اسکور بدنی در زمان تلقیح اول   45

نمودار ۴- ۱۶: مقایسه بین روزهای شیردهی با اسکور بدنی در زمان خشکی    45

نمودار ۴- ۱۷: مقایسه بین روزهای شیردهی با اسکور بدنی در زمان زایش    46

نمودار ۴- ۱۸: مقایسه بین روزهای شیردهی با اسکور بدنی در زمان تلقیح   46

نمودار ۴- ۱۹: مقایسه بین تعداد تلقیح منجر به آبستنی با اسکور بدنی زمان خشکی    47

نمودار ۴- ۲٠: مقایسه بین تعداد تلقیح منجر به آبستنی با اسکور بدنی زمان زایش    47

نمودار ۴- ۲۱: مقایسه بین تعداد تلقیح منجر به آبستنی با اسکور بدنی زمان تلقیح اول 48

نمودار ۴- ۲۲: مقایسه بین روزهای باز با اسکور بدنی در زمان خشکی  48

نمودار ۴- ۲۳: مقایسه بین روزهای باز با اسکور بدنی در زمان زایش  49

نمودار ۴- ۲۴: مقایسه بین روزهای باز با اسکور بدنی در زمان تلقیح اول  49

نمودار ۴- ۲۵: مقایسه بین DFS با اسکور بدنی در زمان خشکی  50

نمودار ۴- ۲۶: مقایسه بین DFS با اسکور بدنی در زمان زایش  50

نمودار ۴- ۲۷: مقایسه بین DFS با اسکور بدنی در زمان تلقیح اول    51

نمودار ۴- ۲۸: مقایسه بین تولید شیر در زمان خشکی با اسکور بدنی زمان خشکی    51

نمودار ۴- ۲۹: مقایسه بین تولید شیر در زمان خشکی با اسکور بدنی زمان زایش    52

نمودار ۴- ۳٠: مقایسه بین تولید شیر در زمان خشکی با اسکور بدنی زمان تلقیح اول    52

نمودار ۴- ۳۱: مقایسه بین میزان وقوع ورم پستان در دوره شیرواری قبلی با اسکور بدنی در زمان خشکی                                        53

نمودار ۴- ۳۲: مقایسه بین میزان وقوع ورم پستان در دوره شیرواری قبلی با اسکور بدنی در زمان زایش                                        53

نمودار ۴- ۳۳: مقایسه بین میزان وقوع ورم پستان در دوره شیرواری قبلی با اسکور بدنی در زمان تلقیح اول                                   54

نمودار ۴- ۳۴: مقایسه بین میزان وقوع ورم پستان در دوره شیرواری فعلی با اسکور بدنی در زمان خشکی                                        54

نمودار ۴- ۳۵: مقایسه بین میزان وقوع ورم پستان در دوره شیرواری فعلی با اسکور بدنی در زمان زایش                                        55

نمودار ۴- ۳۶: مقایسه بین ورم پستان در دوره شیرواری فعلی با اسکور بدنی در زمان تلقیح اول                                                55

نمودار ۴- ۳۷: مقایسه بین تعداد شکم زایش با اسکور بدنی در زمان خشکی   56

نمودار ۴- ۳۸: مقایسه بین تعداد شکم زایش با اسکور بدنی در زمان زایش   56

نمودار ۴- ۳۹: مقایسه بین تعداد شکم زایش با اسکور بدنی در زمان تلقیح اول    57

 

 

 

 

 

فهرست جدول­ها

عنوان                                                        شماره صفحه

 

جدول ۴- ١: توزیع میانگین و انحراف معیار شاخص­های تولیدمثلی در زمان­های مختلف

در گاوهای نژاد هولشتاین                               36

جدول ۴- ٢: توزیع میانگین و انحراف معیار شاخص­های تولیدمثلی در زمان­های مختلف

در گاوهای نژاد هولشتاین                              37

 

 

 

فصل اول

 

 

 

 

 

مقدمه

 

 

گاو شیری از دیرباز نقش مهمی در تامین برخی مواد مغذی مورد نیاز انسان داشته است. ارزش غذایی بالای شیر برای انسان، قرن هاست که شناخته شده و مورد تمجید قرار گرفته است. امروزه بخش اعظم شیر تولیدی در جهان از گاو حاصل می­شود. افزایش تولید شیر هر گاو نتیجه­ی اصلاح نژاد، تغذیه صحیح­تر و مدیریت بهینه است.

داشتن نمره‌ی وضعیت بدنی مناسب در موقع خشک کردن، زایمان و مراحل مختلف شیردهی منجر به افزایش تولید شیر خواهد شد. نمره وضعیت بدنی یک روش ذهنی و دیداری برای ارزیابی مقدار انرژی ذخیره شده به صورت چربی در بدن حیوان زنده می­باشد (بدون توجه به اندازه و وزن بدن).

با افزایش سطح تولید شیر، نمره‌ی وضعیت بدنی اهمیت بیشتری می‌یابد. موقعی که گاوها تولید شیر بالایی دارند، باید خوراک بیشتری در اوایل شیردهی مصرف کنند تا کل انرژی مورد نیاز آن‌ها تامین شود اما به دلیل کاهش مصرف ماده خشک در اوایل شیردهی، تامین این نیاز بالا از خوراک مصرفی ممکن نیست و بیان شده است که نیازهای انرژی گاوهای شیری در طول اوایل شیردهی می­تواند توسط مصرف خوراک و جابه­جایی ذخایر بدن تامین گردد[85]. این ذخایر شامل چربی و پروتئین است که به وسیله تجزیه آن­ها، چربی و پروتئین مورد نیاز برای سنتز شیر در دسترس دام قرار می‌گیرد. به خصوص بافت چربی نقش مهمی در تنظیم انرژی مورد نیاز دام ایفا می‌کند. در گاوهای شیری، قبل از زایمان بافت چربی به افزایش میزان تجزیه لیپید سازگار می‌شود[64]. و بعد از زایمان، تجزیه لیپید موجود در بافت چربی به صورت چشم­گیر افزایش می­یابد[67،64]. یک برنامه منظم ارزیابی نمره‌ی وضعیت بدنی می­تواند به تشخیص مشکلات سلامتی بالقوه قبل از آن که بتوانند به طور معنی­داری تولید شیر را کاهش دهند کمک کند. کاهش زیاد نمره‌ی وضعیت بدنی بعد از زایمان ممکن است با وقوع بیماری‌های متابولیکی ارتباط داشته باشد[41].

افزایش توانایی ژنتیکی گاوها برای تولید شیر در نتیجه بهبود تغذیه و مدیریت، علی رغم افزایش تولید شیر منجر به کاهش عملکرد تولیدمثلی شده است. کاهش عملکرد تولیدمثلی گاوهای شیری بیش از چند دهه است که به مسئله­ی جدی در صنعت پرورش گاوهای شیری تبدیل شده است[82،76،۱3]. تعدادی از مطالعات نشان داده‌اند که بین نمره‌ی وضعیت بدنی در موقع زایمان و اوایل شیردهی با عملکرد تولیدمثلی ارتباط وجود دارد[63،58،54،42،41]. اهداف این طرح شامل بررسی اثر نمره‌ی وضعیت بدنی در زمان زایمان بر فاصله زایمان تا اولین تلقیح، میزان گیرایی از اولین تلقیح، روزهای باز، تعداد تلقیح منجر به ازای هر آبستنی و نسبت آبستنی، ارزیابی اثر اسکور بدنی بروز برخی بیماری‌های تولید­مثلی در گاوهای شیری، ارزیابی اثر اسکور بدنی بر میزان تولید شیر در گروه­های مذکور در زمان زایمان می‌باشد.


پایان نامه کارشناسی ارشد 

 

و......


دانلود فایل

پروژه و تحقیق - معرفی و شناخت آشکارسازهای نوری - در 65 صفحه - docx

این فایل درمورد معرفی و شناخت آشکارسازهای نوری می باشد که در 65 صفحه در قالب ورد میباشد.

سنسور چیست؟ نوری الکترونی به صورت یک سیگنال الکتریکی تبدیل کند. بنابراین سنسور را می‌توان به عنوان یک زیر گروه از تفکیک کننده‌ها که وظیفه‌ی آن گرفتن علائم ونشانه‌ها از محیط فیزیکی و فرستادن آن به واحد پردازش به صورت علائم الکتریکی است تعریف کرد. البته سنسوری مبدلی نیز ساخته شده‌اند که خود به صورت IC  می‌باشند و به عنوان مثال (سنسورهای پیزوالکترونیکی، سنسورهای نوری). وقتی ما از سنسوری مجتمع صحبت می‌کنیم منظور این است که تکیه پروسه آماده‌سازی شامل تقویت کردن سیگنال، فیلترسازی، تبدیل آنالوگ به دیجیتال و مدارات تصحیح‌ می‌باشند، در غیر این صورت سنسوری که تنها سیگنال تولید می‌کند به نا سیستم موسوم هستند. در نوع پیشرفته به نام سنسور هوشمند یک واحد پردازش به سنسور اضافه شده است تا خورجی آن عاری از خطا باشد  منطقی‌تر شود. واحد پردازش سنسور که به صورت یک مدار مجتمع عرضه می‌شود اسمارت (Smart) نامیده می‌شود. یک سنسور باید خواص عمومی زیر را داشته باشد تا بتوان در سیستم به کار برد که عبارتند از: حساسیت کافی، درجه بالای دقت و قابلیت تولید دوباره خوب، درجه بالای خطی بودن، عدم حساسیت به تداخل و تاثیرات محیطی، درجه بالای پایداری و قابلیت اطمینان، عمر بالای محصول و جایگزینی بدون مشکل. امروزه با پیشرفت صنعت الکترونیک سنسوری مینیاتوری ساخته می‌شود که از جمله مشخصه‌ی آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: سیگنال خروجی بدون نویز، سیگنال خروجی سازگار با باس، احتیاج به توان پایین.  سنسور (sensor)یعنی حس کننده,و از کلمه  sens به معنی حس کردن گرفته شده

مقدمه :

 

سنسورها از نظر کیفی مرحله جدیدی را در استفاده هرچه بیشتر از همه امکاناتی که توسط علم میکرو

 

الکترونیک بوجود آمده است، بویژه در زمینه پردازش اطلاعات عرضه می کند. سنسورها رابط بین سیستم

 

کنترل الکتریکی از یک طرف و محیط، عملیات، رشته کارها یا ماشین از طرف دیگر هستند. درگذشته تکامل سنسور قادر به هم گامی با سرعت تکامل در صنعت میکروالکترونیک نبوده است. در واقع در اواخر

 

دهه1970 و اوایل دهه 1980 تکامل سنسور در سطح بین المللی بین سه و پنج سال عقب تر از تکامل علم میکروالکترونیک در نظر گرفته می شد. این حقیقت که ساخت عناصر میکروالکترونیک غالباً بسیار ارزانتر از وسائل اندازه گیری کننده ای (سنسورهائی) بود که آنها احتیاج داشتند یک مانع جدی در ازدیاد و متنوع نمودن کاربرد میکرو الکترونیک پردازشگر اطلاعات در گستره وسیعی از عملیات و رشته کارها بود. چنین اختلافی بین علم میکرو الکترونیک مدرن و تکنولوژی اندازه گیری کننده کلاسیکی تنها توانست به واسطه ظهور تکنولوژی سنسورهای مدرن برطرف شود. به این دلیل، امروزه سنسورها به عنوان یکی از عناصر کلیدی جهت تکامل پیوسته و شتابان علم میکروالکترونیک شمرده می شوند.

 

 

 

کار تحقیقاتی و تکاملی گسترده در شاخه های مختلف تکنولوژی سنسور در سطح بین المللی آغاز شد.

 

حاصل این فعالیت آنست که امروزه تجارت سنسور از یکی از بالاترین نرخهای رشد سالانه بهره مند میباشد ( بین10 و20 درصد ). از آنجا که سنسورها وسیله اساسی برای بدست آوردن همه اطلاعات لازم در

 

رابطه با وضعیت های مختلف عملیات و محیط هستند (در مفهوم عام کلمه)، بنابراین آنها در امکانات کاملا

 

جدیدی را به روی اتوماسیون طیفی از عملیات در صنعت، منزل، کارخانه، کاربردهای طبی، و سایر بخش ها

 

می گشایند .این مثال ها برای کارخانه های تمام اتوماتیک و مجتمع آینده تنها میتواند به کمک سنسور ها

 

تحقق یابد .

 

 

 

اگر چه سنسورها به همراه علم میکرو الکترونیک پردازشگر اطلاعات یک گام مهم رو به جلو را عرضه میدارد لیکن این تنها اولین قدم است .در این مرحله سنسورها از تعدادی از عناصر میکروالکترونیک موجود،برای مثال به شکل پردازشگرها، حافظه ها، مبدل های آنالوگ به دیجیتال یا تقویت کننده ها برای آماده نمودن سیگنال خروجی استفاده می کنند در عین حال، سنسور باید یک خروجی الکترونیکی تولید کند که به آسانی پردازش می شود .در حالت ایده آل این سیگنال به شکل یک سیگنال دیجیتالی، سازگار با باس میباشد .

 

 

 

 

 

 

 

همچنین احتیاج به کاهش وزن و حجم وجود دارد.دومین گام عبارت از اتّصال سنسور -سیستم میکرو

 

الکترونیک – بخش مکانیکی می باشد .اطلاعات حاصل شده توسط سنسور در رابطه با حالت یا پیشرفت ی

 

پروسه با عبور از یک طبقه پردازشگر سیگنال الکترونیکی وارد بخش مکانیکی (بطور کلاسیکی یک کنترل

 

کننده ) شده و به پروسه باز خوانده می شود.زنجیره سنسور – سیستم میکروالکترونیک – بخش مکانیکی تنها در صورتی کار می کند که همه خطوط رابط سازگار باشند .این امر منجر به توصیف یک معیار مهمتر به

 

ویژه تا جایی که به سنسور مربوط است میشود .علی رغم آگاهی گسترده در رابطه با اهمیت سنسور به عنوان یکی ازعناصرکلیدی در فرایند اتوماسیون، کسب اطلاعات جامع و مقایسه ای درباره وضعیت تکنولوژی سنسور و پیشرفت های حاصل شده در این زمینه مشکل است .این امر دارای چند دلیل زیر است:

 

1) سنسورهائی برای اندازه گیری بیش از 100 کمیت فیزیکی وجود دارد .اگر اندازه گیری کمیت های

 

شیمیائی را نیز به حساب بیاوریم این رقم به چندین صد رقم بالغ می شود .

 

2 ) تقریبا 2000 نوع اصلی از سنسورها را میتوان طبقه بندی کرد . بین 60000 و 100000 سنسور برای اندازه گیری در حالِ پروسه ها از نظر تجاری در دنیای غرب وجود دارد.

 

3 ) بر طبق گزارش پایگاه داده های INSPEC  هر ساله بیش از 10000 نشریه در رابطه با سنسورها منتشر می شود .

 

4) به سخن عام، ظهور سنسورها یا تکنولوژی های سنسور جدید تخمینا 5 الی 15 سال طول می کشد ، و

 

همچنین فرآیندی بسیار هزینه بر می باشد.

 

 

 

با این وجود، دقیقا به این دلیل است که بسیار ضروری بنظر می رسد که هم سازندگان و هم مصرف کنندگان سنسورها در جریان تاریخچه ای از آنچه قبلا وجود داشته است و پیشرفت هائی که انتظار می روددر آینده رخ دهد قرار بگیرند .بنابراین اگر چه یک سازنده سنسور که در زمینه خاص کار می کند ممکن است موارد مورد علاقه خودش را بطور خیلی گذرا یا با توضیح ناکافی مشاهده کند، لیکن او باید برانگیخته شود تا افکارخود را به ماورای مرزهای رشته خودش بکشاند.

 

 

 

بحث سنسور دارای مشخصه چند گانگی علمی بسیار زیادی است .از سازنده سنسور گرفته تا استفاده کننده آن تخصص های خیلی زیادی متجلی میشود .این حقیقت مزایای خودش را دارد؛ برای مثال کاربرد ترکیبی یک یا چند اصل سنسور مجاز شمرده می شود .با این وجود معایبی نیز مشاهده می شود از قبیل میزان مقاومتی که در رابطه با معرفی ایده های جدید و ناشناخته وجود دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فصل اول

 

 

 

 

 

 

 

سنسورها و انواع آن

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بخش (1-1 ) تعریف عبارت سنسور :

 

واژه سنسور از سنس یعنی احساس کردن، گرفته شده است .سنسور یعنی چیزی که می تواند احساس

 

کند. همیشه در علم الکتروینک این نکته وجود دارد که برای اینکه بتوانید الکترونیک را در هر جایی مورد

 

استفاده قرار بدهید، باید پدیده ها را به زبان ولتاژ و جریان تبدیل کنید .سنسورها هم برای همین ساخته

 

شده اند؛ سنسورها در انواع مختلف بسته به نیاز مورد استفاده ساخته شده اند ، منتها همه ی سنسورها

 

پدیده مورد بررسی را به یک سیگنال الکتریکی تبدیل می کنند یا اینکه بر سر راه یک مدار بسته می شوند؛ مثلا فتو سل ها یا سلولهای نوری که به نور حساسند : شما وقتی از سنسور نوری استفاده می کنید درحقیقت تاثیر نور را در یک فضا باآن قطعه مورد بررسی قرار می دهید .وقتی نور به فتوسل برسد یک

 

سیگنال الکتریکی تولید می کند بررسی اینکه چه اتفاقی می افتد مربوط می شود به جنس ماده ای که در

 

این سلولها استفاده می شود منتها نتیجه اینکه این سیگنال توسط یک مدار الکترونیکی تقویت و یا کنترل

 

می شود در نهایت می تواند یک پالس الکتریکی باشد .برای راه اندازی یک رله و ..تفاوت سنسورها در اینکه جنس و تحریک پذیری متفاوتی دارند مثلا سنسور حرارتی یا ترما سنس که به حرارت حساس است وقتی حرارت محیط به یک درجه معین برسد بازهم همان سیگنال را تولید می کند و یا اینکه مثل یک کلید راه جریان را قطع و یا وصل می کند .. سنسورهای حساس به دود که با موارد راداکتیو ساخته می شوند و کارکردن با آنها نیاز به حساسیت بیشتری دارد بر اثر دود تحریک می شوند و باز هم یک سیگنال الکتریکی تولید می کنند .سنسورهای صوتی و حتی حساس به امواج نیز وجود دارند .در ساخت و استفاده از سنسورها این نکته وجود دارد که کدام پدیده را توسط سنسور شناسایی کنیم . در ساخت و طراحی سنسورها باید به ذکر این نکته پرداخت که از خاصیت مواد مختلف استفاده می شود و بر اساس عکس العمل مواد و عنصرهای مختلف (در از دست دادن یا گرفتن الکترون ) ترکیباتی ساخته که دریک محفظه قرار داده می شود وبه نام سنسور در جاهای مختلف ازآنها استفاده می شود.

 

 

به طور کلی سنسور المان حس کننده ای است که کمیتهای فیزیکی مانند فشار، حرارت، رطوبت، دما، و… را به کمیتهای الکتریکی پیوسته (آنالوگ) یا غیرپیوسته (دیجیتال) تبدیل می کند .این سنسورها در انواع مورد استفاده قرار میگیرند . PLC دستگاههای اندازه گیری، سیستمهای کنترل آنالوگ و دیجیتال مانند باعث شده است که سنسور PLC عملکرد سنسورها و قابلیت اتصال آنها به دستگاههای مختلف از جمله بخشی از اجزای جدا نشدنی دستگاه کنترل اتوماتیک باشد .


دانلود فایل