با فرمت قابل ویرایش word
تعداد صفحات: 230 صفحه
تکه های از متن به عنوان نمونه :
چکیده
هدف اصلی از انجام این تحقیق بررسی رابطه بین رتبهبندی شرکت براساس شاخصهای مالی و غیرمالی و میزان افشای اختیاری اطلاعات در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران است. به منظور رتبهبندی شرکتها از تجزیه و تحلیل بنیادی[1] استفاده شده است. ترکیب نه علامت بنیادی که چهار بعد مهم شرکت یعنی سودآوری، کارایی عملیاتی، نقدینگی و تصمیمات تامین مالی را مورد اندازهگیری قرار میدهد، رتبه شرکت را بر اساس شاخصهای مالی مشخص میکند. شاخص غیرمالی مورد توجه در این پژوهش، رتبه نقدشوندگی شرکتها میباشد که عددی است که میزان نقد شدن یک سهم در بازار را نشان میدهد. میزان افشای اختیاری بر اساس مدل پیشنهادی بوتوسان(1997) پس از اعمال تعدیلاتی در شش بخش کلی شامل پیشینه اطلاعاتی، خلاصهای از نتایج تاریخی مهم، اطلاعات بخشها، آمارههای کلیدیغیرمالی، اطلاعات پیشبینی، بحث و تحلیل مدیریت مورد محاسبه قرار گرفت. نمونه این تحقیق در برگیرنده شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد که با در نظر گرفتن محدودیتهای مورد نظر، 49 شرکت انتخاب شده و برای یک دوره 5 ساله (1387-1391) مورد بررسی قرار گرفتهاند. میزان افشای اختیاری اطلاعات به عنوان متغیر وابسته و رتبه شرکت بر اساس شاخصهای مالی و غیرمالی به عنوان متغیر مستقل مورد تحلیل قرار گرفت. در ارتباط با تحلیل ضرایب مدل رگرسیونی، نتایج نشان میدهد که میان رتبهبندی و افشاء اختیاری در سطح 95 درصد رابطهی معناداری وجود ندارد. هم چنین در ارتباط با بررسی رابطه تغییر رتبه شرکت بر اساس شاخصهای مالی و غیرمالی با میزان افشای اختیاری نتایج نشان میدهد که تغییر رتبهبندی موجب تغییر افشاء اختیاری نمیشود و در سطح 95 درصد رابطهی معناداری وجود ندارد.
کلید واژه: رتبهبندی شرکت، شاخصهای مالی و غیرمالی، افشای اختیاری، تجزیه و تحلیل بنیادی
مقدمه
سنجش و مقایسه عملکرد شرکتها از جمله اطلاعات حائز اهمیتی است که سرمایهگذاران و سایر استفادهکنندگان را در امر تصمیمگیری اقتصادی یاری میرساند. در واقع رتبهبندی شرکتها از نظر معیارهای مالی و غیرمالی اطلاعات شفاف و قابلفهمی را به استفادهکنندگان درونسازمانی و برونسازمانی ارائه میکند. بهعلاوه تحقیقات نشان داده جایگاه و رتبه شرکت بر عملکرد و هم چنین کیفیت و میزان اطلاعاتی که در اختیار قرار میدهد، اثر دارد. از سوی دیگر، شفافیت و افشای داوطلبانه در گزارشهای مالی اعتماد سرمایهگذاران را جلب میکند و زمینه را برای ایجاد بازار کارا مهیا میسازد.
مطالعات در زمینه تاثیر شهرت شرکت بر رفتار شرکت بسیار ناچیز است. همچنین، باتوجه به اینکه تاکنون در ایران موسسهای وجود ندارد که شرکتها را براساس معیارهای شهرت رتبهبندی کند، بنابراین، مطالعات صورت گرفته در این زمینه تنها به رتبهبندی شرکت براساس شاخصهای مالی و بعضا غیرمالیکمّی بسنده میشود. سابقه تحقیقات در مورد افشای اختیاری در سالهای اخیر گسترش یافته است، اما پژوهشی که همزمان این دو عامل را بررسی کند، صورت نگرفته است. در این فصل، ابتدا مسأله اصلی پژوهش، اهمیت و ضرورت آن مورد بحث قرار می گیرد و سپس توضیحاتی راجع به اهداف و فرضیات پژوهش و کاربرد نتایج آن ارائه شده و در نهایت، با ارائه شرح مختصری از چگونگی اندازهگیری متغیرهای مدل به کار گرفته شده در این پژوهش، فصل به پایان خواهد رسید.
متن کامل را می توانید دانلود نمائید
چون فقط تکه هایی از متن پایان نامه در این صفحه درج شده (به طور نمونه)
ولی در فایل دانلودی متن کامل پایان نامه
با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند
موجود است