سمینار درس فیزیولوژی همزیستی


فرمت فایل : word(قابل ویرایش)تعداد صفحات:27

 

مقدمه
میکوریزا به عنوان یکی از مهمترین و گسترده ترین انواع همزیستی گسترش و تکامل گیاهان عالی را تحت تاثیر خود قرار می دهد قارچهای میکوریزی از نظر اکولوژیک مهمند زیرا آنها در داخل و روی ریشه گیاهان میزبان ارتباط همزیست برقرار می کنند. گیاه میزبان منابع کربن محلول را برای قارچ فراهم می کند و قارچ باعث افزایش ظرفیت جذب آب و مواد غذایی از خاک توسط گیاه می شود. معلوم شده بخش عمده ای از گیاهان حاوی قارچهای میکوریزایی هستند. بعضی از وابستگی ها بسیار اختصاصی هستند و برخی دیگر بسیار وسیعند. نود تا نود و پنج درصد از گیاهان خشکی زی نوعی ارتباط همزیستی دارند. به نحوی که میکورریزاها ونه ریشه ها، اندام اصلی جذب عناصر غذایی خاک توسط گیاهان هستند.
گسترده وسیعی از گیاهان میزبان شامل نهاندانگان بازدانگان، نهانزادان آوندی و بعضی خزه ها ، پنجه گرگیان با گروه نسبتا کوچکی از قارچهای رشته ای فاقد دیواره عرضی این ارتباطات را برقرار می کند.
تاریخچه میکوریزا مراحل تکوین و عمل سیستم های اکتومیکوریزی:
اولین مورد استفاده از قارچهای میکوریزا در قرن 18 می باشد در آن زمان از بازیدوکارپ قارچهای خوراکی Traffle fungi در گودال های کشت نهال بلوط استفاده می کردند در سال 1885 فرانک مشاهده کرد که بر روی ریشه گیاهان عالی قارچهایی فعالیت می کنند که هیچ نوع بیماری در گیاه ایجاد نمی کنند و از یک رابطه همزیستی واقعی با ریشه گیاه برخوردارند اولین قارچ ها را قارچ ریشه یا اصطلاحاً میکوریزا نامید که از دو کلمه mycete به معنای قارچ و rhizae به معنای ریشه گرفته شده است او بعدا متوجه شد که برخی از این قارچ ها در درون سلول، برخی از سطح ریشه و بین سلولها فعالیت می کنند که آنها را اندومیکوریز و اکتومیکوریز نامید.

...

اثرات تنش خشکی و راههای مقابله با آن در گیاه ذرت

فرمت فایل : word(قابل ویرایش)تعداد صفحات:51

 

فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه 2
1- ذرت 6
1-1. منشاء و تاریخچه ذرت 6
2-1. اهمیت محصول ذرت 7
3-1. طبقه بندی ذرت 8
4-1. ویژگیهای انواع ذرت 10
5-1. فنولوژی ذرت 11
1-5-1. جوانه زنی و سبز کردن ذرت 11
2-5-1. مرحله سبز کردن تا ظهور گل آذین نر 12
3-5-1. مرحله تشکیل گل آذین نر تا ظهور تارهای ابریشمی 12
4-5-1. مرحله تشکیل تارهای ابریشمی تا رسیدن دانه 13
6-1. رشد و نمو 13
1-6-1. رشد اندام های رویشی 13
1-1-6-1. ریشه 13
2-1-6-1. برگ 14
2-6-1. رشد اندام های زایشی 14
7-1. خاک مناسب ذرت 15
8-1. دمای موردنیاز 15
9-1. رطوبت موردنیاز 16
10-1. تنشهای محیطی 17
11-1. خشکی و تنش خشکی 18
12-1. اثرات عوامل طبیعی اقلیمی بر روی نیاز آبی گیاهان 19
13-1.اثرات فیزیولوژیک تنش آب 21
14-1. تنش خشکیدر مرحله رشد رویشی گیاه ذرت 25
15-1.تنش خشکی و رشد زایشی ذرت 27
16-1. تنش خشکی و اثرات آن بر روی عملکرد و اجزاء عملکرد 29
17-1.سایر صفات مرتبط با خشکی 33
1-17-1.محتویات نسبی آب برگ (RWC) 33
2-17-1. پایداری غشای سیتوپلاسمی 34
18-1. مکانیزمهای مقابله با تنش های خشکی 36
1-18-1. مقاومت به خشکی 36
2-18-1.فرار از خشکی 36
3-18-1.اجتناب از خشکی 37
4-18-1. صفات مرتبط با اجتناب از خشکی 37
7-4-18-1. مکانیزم های روزنه ای 37
2-4-18-1. افزایش بازده فتوسنتزی 38
3-4-18-1. کاهش مساحت برگ 39
4-4-18-1. وفور ومحل روزنه ها 39
5-4-18-1. سیستمهای کارآمد ریشه 39
6-4-18-1. نسبت زیاد ریشه به شاخه 40
5-18-1. تحمل خشکی 40
6-18-1. مکانیزم های تحمل خشکی 40
1-6-18-1. اجتناب از صدمات ناشی از کاهش رشد 40
2-6-18-1. تحمل در مقابل گرسنگی 41
3-6-18-1. اجتناب در مقابل از بین رفتن پروتئین ها 41
19-1. چگونگی ازریابی مقاومت به خشکی 41
20-1. تنش خشکی و شاخص برداشت 42
21-1. کارایی مصرف آب 43


...